Antena 3 CNN Externe Kremlinul plusează după afirmațiile-șoc ale lui Putin: "Războiul din Ucraina purifică Rusia"

Kremlinul plusează după afirmațiile-șoc ale lui Putin: "Războiul din Ucraina purifică Rusia"

Kremlinul a venit, joi, cu noi comentarii, după ce președintele Vladimir Putin a acuzat Occidentul că se bazează pe "trădători și canalii" pentru a-și atinge "obiective anti-rusești".

Kremlinul plusează după afirmațiile-șoc ale lui Putin: "Războiul din Ucraina purifică Rusia"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2022   •   17:17

Astfel, potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, "conflictul din Ucraina dezvăluie cine sunt trădătorii din Rusia şi permite o purificare" a țării.

"În astfel de situații, mulți oameni se dovedesc a fi trădători și pleacă ei înșiși din viața noastră. Unii demisionează, alții părăsesc țara. Este o purificare. Alții încalcă legea și sunt pedepsiți în baza legii", a estimat Peskov.

"Însă mulți oameni vor cu adevărat să îl susțină pe președintele nostru. Este o majoritate zdrobitoare", a adăugat el.

Un număr nedeterminat de cetățeni ruși au părăsit țara în cele trei săptămâni care au trecut de la începerea invaziei în Ucraina.

Putin: "Occidentul se bazează pe trădătorii din Rusia"

Într-o cuvântare televizată, susținută miercuri în față guvernului de la Moscova, Putin și-a apărat "operațiunea militară specială" din Ucraina și a comparat sancțiunile occidentale împotriva Rusiei cu acțiunile naziștilor în Al Doilea Război Mondial.

Comentând măsurile luate de democrațiile vestice după invazia din Ucraina, președintele rus a afirmat că "Occidentul a lăsat să-i cadă masca de decență și a început să acționeze într-un mod odios" și că se pot face "paralele evidente cu pogromurile antisemite".

În aceeași zi în care armata rusă a bombardat Teatrul din Mariupol, unde se adăposteau femei și copii, Putin a acuzat forțele ucrainene că  "lovesc fără discernământ, cu fanatism și frenezia celor condamnați, la fel ca și fasciștii, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich au încercat să tragă cu ei în mormânt cât mai multe victime nevinovate".

Potrivit liderului de la Kremlin, "imperiul minciunilor" constituit de țările, presa și rețelele sociale occidentale se bazează "pe o coloană a cincea de trădători naționali" pentru a-și atinge obiectivele lor anti-rusești.

"Bineînțeles că ei (Occidentul, n.r.) vor încerca să parieze pe așa zisa coloană a cincea, pe trădători, pe cei care își câștigă banii aici, dar locuiesc acolo. Când spun locuiesc nu mă refer neapărat la sensul geografic, ci în sensul mentalității lor, a gândirii lor de sclavi", a acuzat președintele rus, referindu-se și la "cei care nu pot trăi fără stridii sau fără libertatea de gen."

"Fiecare popor, și în special poporul rus, va fi întotdeauna capabil să recunoască trădătorii și canaliile și să-i scuipe cum scuipi o muscă ce ți-a intrat în gură. Sunt sigur că o astfel de autopurificare reală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara", a mai spus el.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close