Antena 3 CNN International News Oamenii au început să iasă din clădirea bombardată a teatrului Mariupol

Oamenii au început să iasă din clădirea bombardată a teatrului Mariupol

Oamenii care se adăposteau în teatrul din Mariupol care a fost lovit miercuri de o bombă rusească ies în viață, potrivit unui scurt comunicat postat joi pe Facebook de fostul șef al regiunii Donețk.

Oamenii au început să iasă din clădirea bombardată a teatrului Mariupol
Sursa foto: Twitter/nexta_tv
de Alexandra Ionescu    |    17 Mar 2022   •   11:16

„După o noapte îngrozitoare fără știri, în sfârșit avem vești bune de la Mariupol în dimineața celei de-a 22-a zile de război. Adăpostul anti-bombă [al teatrului] a fost capabil să țină. Dărâmăturile încep să fie curățate. Oamenii ies vii”, a scris Serghei Taruta.

Nu este încă clar dacă asta înseamnă că toți cei din interiorul clădirii au supraviețuit. Se credea că sute de oameni s-au adăpostit în teatru.

Consiliul Local Mariupol, care a împărtășit o imagine a clădirii distruse, a declarat că forțele ruse au distrus „în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol”.

„Avionul a aruncat o bombă într-o clădire în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”, se arată în comunicat.

CNN a geolocalizat imaginea și a confirmat că este a teatrului din orașul-port din sud-estul orașului. Cuvântul „copii” a fost scris pe două părți ale teatrului înainte de a fi bombardat, potrivit imaginilor din satelit.

Numărul victimelor este necunoscut, au spus autoritățile.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close