Antena 3 CNN Externe Alertă în Rusia, după ce o scurgere de petrol în Marea Neagră s-a întins pe o suprafață de 400 de ori mai mare decât cea anunțată inițial

Alertă în Rusia, după ce o scurgere de petrol în Marea Neagră s-a întins pe o suprafață de 400 de ori mai mare decât cea anunțată inițial

O deversare de petrol în largul coastei Rusiei la Marea Neagră, petrecută în weekend, s-a întins pe o suprafață de aproape 80 de kilometri pătrați și este mult mai mare decât se credea inițial, au declarat miercuri oamenii de știință de la Academia de Științe din Rusia (RAN) oferind și imagini prin satelit, conform Reuters.

Alertă în Rusia, după ce o scurgere de petrol în Marea Neagră s-a întins pe o suprafață de 400 de ori mai mare decât cea anunțată inițial
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    11 Aug 2021   •   19:09

O scurgere a avut loc în timp ce cisterna Minerva Symphony cu pavilion grec a preluat petrol la terminalul maritim Yuzhno-Ozereyevka de lângă Novorossiysk, în sudul Rusiei, a declarat luni Consorțiul pentru conducte caspice care deține terminalul.

Consorțiul, care transportă petrol din Kazahstan, a declarat luni că deversarea sa extins pe 200 de metri pătrați și implică 12 metri cubi de petrol. 

Deversarea a fost rapid controlată și nu reprezenta o amenințare pentru oameni sau animale sălbatice, conform sursei citate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dar, miercuri, institutul de cercetare spațială RAN a declarat că o imagine de satelit făcută duminică și studiată de doi oameni de știință RAN a arătat că scurgerea a acoperit o zonă de 400 de ori mai mare decât cea anunțată inițial.

"Potrivit calculelor, zona de poluare cu petroll, la momentul realizării imaginii radar, a ajuns la aproape 80 de kilometri pătrați", se arată într-un comunicat pe site-ul institutului.

"Pata de petrol s-a întins în larg, pe o distanță de 19 kilometri, pe 8 august", au spus reprezentanții institutului.

Consorțiul CPC nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Vicepremierul Viktoria Abramchenko a ordonat organismului de supraveghere a mediului să evalueze amploarea și impactul deversării.

×
Subiecte în articol: petrol Marea Neagrã
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close