Antena 3 CNN Externe Lavrov: "Ani în şir, Occidentul a încercat SĂ RUPĂ Ucraina de Rusia"

Lavrov: "Ani în şir, Occidentul a încercat SĂ RUPĂ Ucraina de Rusia"

Lavrov: "Ani în şir, Occidentul a încercat SĂ RUPĂ Ucraina de Rusia"
31 Mar 2014   •   15:57

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că ani în şir, Occidentul  a creat condiţii pentru a rupe Ucraina de Rusia.

"Dacă am privi situaţia la scară largă, sentimentul este că partenerii noştri occidentali au creat condiţiile propice pentru a 'rupe' Ucraina de Rusia. Când şi-au dat seama că au greşit, prin acţiuni care subminează toate acordurile la care s-a ajuns după prăbuşirea Uniunii Sovietice, nu au putut să recunoască. O falsă noţiune despre mândrie a împiedicat acest lucru", a Lavrov într-un interviu televizat.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, în discuţiile particulare, partenerii occidentali cer părţii ruse un efort de empatie, pe motiv că "societatea occidentală nu poate tolera o astfel de evoluţie".

Potrivit lui Lavrov, liderii SUA şi UE sunt mai conştienţi de reformele pe care intenţionează să le pună în practică Rada Supremă decât cele  dorite de către Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, transmite RIA Novosti.

Lavrov a menţionat că în timpul discuţiei cu ministrul ucrainean de Externe, Andrei Deşciţa, cu privire la situaţia din Ucraina, nu s-a putut ajunge la o înţelegere privind mai multe aspecte, inclusiv la faptul că ruşii nu sunt un popor indigen, etnogeneza căruia ţine de teritoriul Ucrainei, precum şi privind faptul că Ucraina ar trebui să devină un stat federal.

×
Subiecte în articol: occident
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close