Antena 3 CNN Externe Lavrov: Anularea invitaţiei pentru Iran este „o eroare, nu o catastrofă”

Lavrov: Anularea invitaţiei pentru Iran este „o eroare, nu o catastrofă”

Lavrov: Anularea invitaţiei pentru Iran este „o eroare, nu o catastrofă”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Ian 2014   •   12:28

Decizia ONU de a retrage invitaţia Iranului de a participa la conferinţa de pace Geneva II este o eroare, nu o catastrofă”, consideră ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.

„Este, desigur, o eroare. Noi am subliniat adesea că toţi actorii externi care au influenţă asupra situaţiei din Siria trebuie să fie reprezentaţi. Dar nu s-a produs nicio catastrofă”, a declarat Lavrov la Moscova, cu o zi înainte de începutul negocierilor care vor avea loc la Montreux, în Elveţia.

Cu toate acestea, oficialul rus a calificat drept viclene” explicaţiile secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, cu privire la decizia de a anula invitaţia adresată Iranului.

În acelaşi timp, Lavrov a dat asigurări că schimbarea de regim în Siria nu figurează printre subiectele de discuţie la conferinţa internaţională Geneva II.

„Iniţiativa ruso-americană nu prevede opţiunea schimbării de regim. Această iniţiativă vizează organizarea unei conferinţe în vederea lansării unui dialog direct între părţile siriene pentru a obţine punerea în aplicare a tuturor prevederilor declaraţiei de la Geneva I”, a explicat şeful diplomaţiei ruse.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close