Antena 3 CNN Externe Lewis Hamilton, septuplul campion britanic de Formula 1 a fost investit cu titlul de Cavaler al Casei Regale britanice

Lewis Hamilton, septuplul campion britanic de Formula 1 a fost investit cu titlul de Cavaler al Casei Regale britanice

Septuplul campion britanic de Formula 1 Lewis Hamilton a primit miercuri titlul de cavaler pentru serviciile aduse sporturilor cu motor, la câteva zile după ce a pierdut în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi ceea ce ar fi putut fi un al optulea titlu record.

Lewis Hamilton, septuplul campion britanic de Formula 1 a fost investit cu titlul de Cavaler al Casei Regale britanice
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Dec 2021   •   23:46

Hamilton deţine recordul pentru cele mai multe victorii, cu 103, şi este la egalitate cu germanul Michael Schumacher, cu şapte titluri de campion al piloţilor.

Britanicul în vârstă de 36 de ani, singurul pilot de culoare din acest sport, a fost făcut Cavaler Bachelor de către Prinţul Charles, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Windsor, în afara Londrei. Hamilton este al patrulea pilot de Formula 1 care primeşte titlul onorific de „Sir" în Marea Britanie, după australienii Jack Brabham, Stirling Moss şi Jackie Stewart, şi singurul care a primit această distincţie în timp ce încă concura.

Printre alte vedete sportive care au fost numite cavaleri în timp ce erau încă în activitate se numără fostul câştigător al Turului Franţei, Bradley Wiggins, fostul medaliat olimpic cu aur la 5.000 şi 10.000 de metri, Mo Farah, Andy Murray, dublu campion la Wimbledon, şi fostul căpitan al echipei de cricket a Angliei, Alastair Cook.

Hamilton a susţinut cauza Black Lives Matter, iar anul acesta a purtat o cască Progress Pride în culorile curcubeului, la ultimele trei curse din Qatar, Arabia Saudită şi Abu Dhabi, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de comunitatea LGBTQ+.

"Felicitări celui care este de 7 ori campion mondial de Formula 1 şi susţinător al egalităţii, Lewis Hamilton, pentru că a primit astăzi titlul de cavaler", a scris pe Twitter marea tenismenă americană Billie Jean King.

Lewis Hamilton îşi foloseşte continuu platforma pentru a milita pentru schimbări sociale şi merită din plin această onoare", potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close