Antena 3 CNN Externe Alertă cu bombă la liceul din Arras, unde un profesor a fost ucis într-un atac terorist, săptămâna trecută | Clădirea a fost evacuată

Alertă cu bombă la liceul din Arras, unde un profesor a fost ucis într-un atac terorist, săptămâna trecută | Clădirea a fost evacuată

Liceul din orașul francez Arras, un profesor francez a fost înjunghiat mortal vineri, a fost evacuat luni dimineață în urma unei alerte cu bombă.

Alertă cu bombă la liceul din Arras, unde un profesor a fost ucis într-un atac terorist, săptămâna trecută | Clădirea a fost evacuată
Sursa foto: hepta / Abaca Press / Lafargue Raphael
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   13:56

Informația este transmisă de agenția Reuters, care citează surse proprii aflate la fața locului.

Agenția internațională notează că astăzi nu erau programate cursuri la liceul Gambetta, însă porțile acestuia s-au deschis pentru ca elevii și cadrele didactice să-i aducă un ultim omagiu profesorului Dominique Bernard.

Bernard a fost ucis cu cuțitul de un fost elev în vârstă de 20 de ani.

Acesta a strigat "Allahu Akbar" la momentul atacului și a rănit alte trei persoane.

Citește și: Atac într-o școală din Franța. Un profesor a fost ucis de un bărbat care a strigat "Allahu Akbar"

Potrivit relatărilor din presa franceză, fratele atacatorului ispășește în prezent o pedeapsă cu închisoarea pentru legături cu rețele militante islamiste.

După alerta cu bombă de luni, profesorii, unii dintre ei în lacrimi, au părăsit clădirea, la fel ca elevii care veniseră să depună flori.

Un echipaj de geniști a fost desfășurat la fața locului.

În urmă cu puțin timp, poliția a comunicat că suspiciunea de plasare a unei bombe a fost înlăturată.

În urma atacului de vineri, pe care președintele francez Emmanuel Macron l-a denunțat drept un "act de terorism islamic barbar", a fost planificat un moment de reculegere în toate școlile din Franța, în cursul zilei de luni.

Foto: specialiști ai poliției franceze la locul atacului terorist de vineri, 13 octombrie

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close