Antena 3 Externe Lider al-Qaeda ucis într-un atac cu drone în Siria

Lider al-Qaeda ucis într-un atac cu drone în Siria

de Alexandra Ionescu    |    01 Oct 2021   •   08:29
Lider al-Qaeda ucis într-un atac cu drone în Siria
Sursa foto: Twitter/gobnewsportal

Salim Abu-Ahmad, responsabil pentru planificarea, finanțarea și aprobarea atacurilor al Qaeda din regiune a fost ucis într-un atac cu drone al SUA.

El a fost eliminat în timp ce mergea cu un vehicul lângă orașul Idib. Nu au fost răniți civili în atac, potrivit comunicatului armatei SUA.

”Salim Abu-Ahmad era responsabil pentru planificarea, finanțarea și aprobarea atacurilor al Qaeda din regiune”, a declarat Maiorul John Rigsbee.

”Nu există indicii că vreun civil și-ar fi pierdut viața. Această lovitură este o continuare a operațiunilor SUA de a distruge rețelele teroriste internaționale și de a elimina liderii teroriști care caută să atace SUA și pe aliații acesteia”, a continuat el, potritiv New York Post.

Acest atac s-a produs cu câteva ore înainte ca John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a spus că a fost deschisă o investigație în cazul atacului cu dronă din Afganistan din 29 august, unde au murit 10 civili, printre care șapte copii.

SUA vizau un posibil atentator ISIS-K și au interpretat greșit activitatea bărbatului, după ce l-au supravegheat timp de mai multe ore.

O ironie tragică face ca Zemari Ahmadi să fi lucrat pentru biroul din Kabul al unei organizații umanitare cu sediul în SUA, Nutrition and Education International.

Oficialii SUA au admis că Ahmadi nu avea legături cu ISIS-K însă "păcatul" său a fost că se deplasa cu o mașină Toyota Corolla albă, model 1996, similară celei pe care o folosea un alt bărbat identificat drept terorist de serviciile americane de informații.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close