Antena 3 CNN Externe Liderii lumii au transmis mesaje încurajatoare de Crăciun (VIDEO)

Liderii lumii au transmis mesaje încurajatoare de Crăciun (VIDEO)

Liderii lumii au transmis mesaje încurajatoare de Crăciun (VIDEO)
26 Dec 2009   •   12:09

Lideri lumii au transmis oamenilor gândurile lor cu ocazia naşterii Domnului. Regina Marii Britanii au ţinut să mulţumească militarilor britanici pentru efortul şi curajul de care dau dovadă pe câmurile de luptă din Afganistan. Preşedintele Statelor Unite a făcut apel la pace şi s-a arătat onorat că, în aceste momente de război este comandantul suprem al armatei americane. Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a a rostit discursul anual de Crăciun, potrivit tradiţiei, din interiorul palatului Buckingham. Discursul a fost transmis în premieră şi pe canalul pe care casa regală îl are pe site-ul de internet Youtube. Înaintea mesajului reginei, membrii familiei regale au participat la slujba tradiţională de Crăciun care a avut loc ca în fiecare an pe una din proprietăţile reginei.

În discursul din acest an, maiestatea sa Elisabeta a II-a a vorbit despre criza economică mondială şi despre războaiele în care era implicată ţara. Suverana a lansat un îndemn la pace: "Nu trebuie să renunţăm să luptăm pentru un viitor mai bun petru noi şi pentru ceilalţi. Vă urez tuturor, oriunde vă aflaţi, un Crăciun fericit."

Tradiţia discursului de Ziua Naşterii Domnului datează din 1932, când George al V-lea a transmis mesajul regal prin intermediul radioului.

Şi preşedintele Statelor Unite, împreună cu Prima Doamnă, şi-au îndreptat gândurile către miile de soldaţi care sărbătoresc Naşterea Domnului pe câmpurile de luptă. Barack Obama i-a asigurat pe militarii din toată lumea că în fiecare moment face tot ce îi stă în putere ca toţi să să întoarcă acasă teferi.

"Mă adresez tuturor bărbaţilor şi femeilor în uniformă care îşi petrec vacanţa departe de casă. Fie că sunteţi aici în Statele Unite, într-o cazarmă din Irak, sau într-o bază din Afganistan să ştiţi că sunteţi gândurile şi rugăciunile nosatre", a spus preşedintele american.

Familia prezidenţială americană a ţinut să spună lumii întregi că, mai ales în aceste clipe grele, de recesiune şi conflicte în diverse locuri ale lumii, familiile din toată lumea trebuie să sărbătorească naşterea lui Iisus Christos.



Antena 3

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close