Antena 3 CNN Externe Lista întrebărilor referendumului asupra legii anti-LGBT, declanșat de Viktor Orban în Ungaria

Lista întrebărilor referendumului asupra legii anti-LGBT, declanșat de Viktor Orban în Ungaria

Într-o intervenţie la un post de televiziune din Ungaria, ministrul maghiar al Jusţiţiei, Varga Judit, a confirmat setul de întrebări ce ar urma să fie adresat la referendum. Cu toate Varga Judit a precizat că acestea pot suferi modificări, conform Mediafax.

Lista întrebărilor referendumului asupra legii anti-LGBT, declanșat de Viktor Orban în Ungaria
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    22 Iul 2021   •   22:44

Ungaria va organiza un referendum privind legislaţia care limitează predarea în şcoli a unor informaţii despre homosexualitate şi problemele transgender la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, a declarat joi şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban.

Ministrul maghiar a precizat la hir TV că referendumul va avea loc în finalul acestui an sau începutul anului viitor, iar întrebările sunt umătoarele:

  • Sunteţi de acord cu organizarea pentru minori în şcolile publice a educaţiei sexuale fără acordul părinţilor? 
  • Sunteţi de acord cu promovarea în rândul minorilor a tratamentelor privind schimbarea de gen?
  • Sunteţi de acord să fie disponibile minorilor tratamentele de schimbare de gen? 
  • Sunteţi de acord că minorilor să li se arate, fără nici o restricţie, conţinut media cu caracter sexual care le poate influenţa dezvoltarea? 
  • Sunteţi de acord că minorilor să li se prezinte conţinut media ce priveşte schimbarea de gen?

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a iniţiat acţiuni în justiţie cu privire la modificările aduse legilor privind educaţia şi protecţia copilului în Ungaria.  

Întrebată de referendum, Comisia Europeană a declarat că nu interferează în metodele alese de statele membre de elaborare a politicilor, deşi a considerat măsura una discriminatorie. 

Măsurile, care au fost contestate de comunitatea LGBT, interzic utilizarea materialelor care "promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen" în şcoli și în media, aparent ca o măsură de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Totuși, legea nu are la bază nicio cercetare care să dovedească că cei mici sunt mai puțin abuzați dacă le sunt restricționate informațiile cu privire la homosexualitate și diferența dovedită academic între gen și sex.

 

×
Subiecte în articol: Ungaria LGBT
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close