Antena 3 CNN Externe Șeful Pentagonului: "Trupele ruse, în pragul ușii NATO. Nu faci asta dacă intenționezi să te retragi"

Șeful Pentagonului: "Trupele ruse, în pragul ușii NATO. Nu faci asta dacă intenționezi să te retragi"

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a comentat, joi, ultimele desfășurări de trupe rusești la granița cu Ucraina.

Șeful Pentagonului: "Trupele ruse, în pragul ușii NATO. Nu faci asta dacă intenționezi să te retragi"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2022   •   15:46

Austin, care a participat la Bruxelles la reuniunea miniștrilor apărării din Alianța Nord-Atlantică, a spus că aceste mișcări "aduc forțele ruse în pragul ușii NATO".

"Am fost eu însumi soldat nu cu mult timp în urmă. Știu din experiență nemijlocită că nu faci astfel de lucruri (mobilizarea de trupe, n.r.) fără motiv. Și, cu siguranță, nu faci asta dacă ești gata să-ți strângi lucrurile și să pleci acasă", a declarat el.

''Îi vedem transferând acolo mai multe avioane de luptă şi auxiliare. În vedem sporindu-şi pregătirea în Marea Neagră. Îi vedem chiar stocând rezerve de sânge'', a continuat șeful Pentagonului într-o conferință de presă la sediul NATO din Bruxelles.

Austin a reiterat angajamentul SUA de a apăra "fiecare părticică a teritoriului NATO" și a estimat că Moscova nu are nicio justificare pentru o agresiune în Ucraina.

"Ucraina nu a amenințat pe nimeni, cu atât mai puțin pe vecinii săi ruși. Și totuși, asta vrea Moscova să credem și astfel continuă să justifice Vladimir Putin mobilizarea importantă a puterii de luptă a Rusiei", a indicat el.

Întrebat în legătură cu incidentele raportate joi pe linia de contact din estul separatist al Ucrainei, Austin a spus că Alianța rămâne vigilentă cu privire la așa-numitele operațiuni "false flag", menite să justifice o eventuală acțiune militară rusă.

"Vom urmări aceste așa-numite operațiuni sub steag fals, în care Rusia produce un incident dramatic pentru a justifica un atac. Este o piesă pe care am mai văzut-o 'jucată' în trecut", a concluzionat el.

Foto: Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, 16 februarie 2022

×
Subiecte în articol: Lloyd Austin Rusia false flag
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close