Antena 3 CNN Externe Un loc pentru o călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândut cu 28 de milioane de dolari la licitație

Un loc pentru o călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândut cu 28 de milioane de dolari la licitație

Un bogat şi fericit câştigător a plătit 28 de milioane de dolari pentru un loc scos la licitaţie pentru a-l însoţi pe Jeff Bezos în primul zbor de turism spaţial al societăţii Blue Origin, care se va desfăşura pe 20 iulie.

Un loc pentru o călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândut cu 28 de milioane de dolari la licitație
Sursa foto: Facebook/Blue Origin
de Alexandra Ionescu    |    13 Iun 2021   •   10:49

Câștigătorul, a cărui identitate nu va fi cunoscută decât peste câteva săptămâni, s-a plasat în fața altor 20 de concurenți la această licitație online care a durat circa zece minute.

Prețul de plecare pentru acest loc, alături de fondatorul Amazon, de fratele său și un al patrulea turist, era de 4,8 milioane de dolari.

Suma de 28 de milioane de dolari va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin pentru încurajarea tinerilor să se dedice profesiilor ştiinţifice.

Cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, a dezvăluit pe contul său de Instagram - la 15 zile după ce anunţase că renunţă la postul său de consilier delegat al Amazon - că va pleca în spațiu pe 20 iulie împreună cu fratele său Mark.

Capsula rachetei, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane. Racheta va fi lansată dintr-un deşert la vest de Texas şi capsula se va separa la o altitudine de 75 de kilometri, continuându-şi traiectoria până la depăşirea altitudinii de 100 de kilometri, limita între atmosfera terestră şi spaţiu.

Pasagerii vor putea apoi pluti în imponderabilitate timp de aproximativ trei minute şi privi curbura Terrei. În acest timp, racheta va coborî pentru o aterizare verticală şi capsula va iniţia la rândul ei o coborâre spre Terra, unde înaintea aterizării în deşert va fi frânată de trei paraşute mari şi retrorachete.

 

×
Subiecte în articol: Jeff Bezos Blue Origin spatiu licitatie
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close