Antena 3 CNN International News Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, pleacă în cosmos luna viitoare. Este primul zbor spațial cu echipaj uman al companiei sale

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, pleacă în cosmos luna viitoare. Este primul zbor spațial cu echipaj uman al companiei sale

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anunțat că va pleca în primul zbor extraatmosferic al companiei sale spațiale, Blue Origin.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, pleacă în cosmos luna viitoare. Este primul zbor spațial cu echipaj uman al companiei sale
de Adrian Iclozan    |    07 Iun 2021   •   15:23

Fondatorul Amazon va fi însoțit de fratele său, Mark Bezos, în acest zbor.

Jeff Bezos a anunțat, într-o postare pe Instagram, că și-a dorit să ajungă în spațiu "încă de la vârsta de 5 ani".

"Pe 20 iulie plec în această călătorie cu fratele meu. Cea mai mare aventură, însoțit de cel mai bun prieten", a scris el.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Blue Origin scoate la licitație un al treilea loc în capsula spațială New Shepard, pentru o persoană care dorește să se alăture celor doi frați în acest zbor inaugural, pilotat.

Cotația pentru un loc în New Shepard a ajuns la 2,8 milioane de dolari la momentul anunțului făcut de Bezos.

Licitația se încheie pe 12 iunie.

În total, în vehiculul spațial se vor afla șase persoane. Acesta a efectuat anterior 15 zboruri de testare, fără pasageri la bord.

Zborul ar urma să aibă loc la peste 100 de kilometri deasupra Pământului, altitudine la care sunt perceptibile efectele gravitației scăzute.

New Shepard este prevăzut cu un sistem care îi permite să aterizeze vertical după întoarcerea din spațiu.

Jeff Bezos se retrage din cea mai înaltă poziție la Amazon înainte de zborul din 20 iulie

Jeff Bezos, în vârstă de 57 de ani, este unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, cu o avere estimată de Forbes la circa 186 de miliarde de dolari. 

Anunțul privind participarea sa la primul zbor spațial al Blue Origin vine la două săptămâni după ce Bezos și-a anunțat retragerea din funcția de director executiv al Amazon.

Retragerea va deveni efectivă în data de 5 iulie.

×
Subiecte în articol: Jeff Bezos Blue Origin spatiu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close