Antena 3 CNN Externe Locatarii blocului din Milano care a ars ca o torță: „Ni s-a spus că panourile care îmbracă clădirea sunt ignifuge, în schimb s-au topit ca untul”

Locatarii blocului din Milano care a ars ca o torță: „Ni s-a spus că panourile care îmbracă clădirea sunt ignifuge, în schimb s-au topit ca untul”

Un incendiu a fost localizat, duminică, la etajul 15 al unui zgârie-nori din Milano, Italia, după care focul s-a extins rapid și a cuprins întreaga clădire.În interior erau amenajate atât spații pentru locuit, cât și pentru birouri.70 de familii au fost evacuate

Locatarii blocului din Milano care a ars ca o torță: „Ni s-a spus că panourile care îmbracă clădirea sunt ignifuge, în schimb s-au topit ca untul”
Sursa foto: Facebook/AGF Agenzia Giornalistica Fotografica
de Alexandra Ionescu    |    30 Aug 2021   •   13:31

Toți locuitorii au fost evacuați, precum și câteva dintre clădirile din vecinătate.

Nu au fost înregistrate victime, însă 20 de oameni au suferit o ușăară intoxicație cu fum. 

La fața locului au fost mobilizate zeci de mașini de intervenție.

Printre locuitorii clădirii se numără și solistul Mahmood, câștigător al Festivalului Sanremo 2019, care locuia la etajul al nouălea al blocului respectiv.

Cântărețul a fost printre primii care au ieșit din clădire după izbucnirea incendiului.

De asemenea, compozitorul și interpretul Marco Castoldi (Morgan) locuiește într-un bloc situat în vecinătatea clădirii care a luat foc.

 „O scenă halucinantă, eram pe punctul de a lua foc și noi, o scenă absurdă, flăcările erau foarte mari. Am fugit imediat când am simțit căldura în casă.”, a spus el.

„Ni s-a spus că panourile care îmbracă clădirea sunt ignifuge, în schimb s-au topit ca untul”, a spus un rezident al imobilului, potrivit Rai News.

„Tehnicienii vor face verificări, dar îmi amintesc perfect când ni s-a spus că panourile sunt rezistente la foc”, a mai adăugat un locatar.

Momentan nu se cunoaște cauza incendiului. Fațada blocului a fost complet avariată, iar specialiștii încearcă să descopere dacă a fost afectată și structura de rezistență a clădirii.

„Cauza declanșării incendiului urmează să fie stabilită, dar s-ar părea că răspândirea rapidă a flăcărilor s-a datorat stratului termic al clădirii, materialului folosit la placarea exterioară”, a declarat Carlo Sibilia,  subsecretar de stat la ministerul de Interne.

×
Subiecte în articol: Italia Milano bloc incendiu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close