Antena 3 CNN Externe Protestatarii din Franța au atacat și incendiat locuința unui primar din suburbia Parisului

Protestatarii din Franța au atacat și incendiat locuința unui primar din suburbia Parisului

Locuința unui primar din suburbia Parisului a fost atacată și incendiată de protestatari în timp ce soția și copiii săi dormeau în interior.

Protestatarii din Franța au atacat și incendiat locuința unui primar din suburbia Parisului
Sursa foto: CNN
de Cristi Popovici    |    02 Iul 2023   •   14:50

Vincent Jeanbrun, primarul suburbiei sudice L'Hay-les-Roses, a declarat că soția sa și unul dintre cei doi copii, în vârstă de cinci și șapte ani, au fost răniți în timp ce au fugit din casa atacată și incendiată de protestatari la primele ore în această dimineață.

Bărbatul, care face parte din partidul conservator Les Republicains, nu se afla acasă, ci la primărie în timpul incidentului. Primăria a fost ținta unor atacuri timp de mai multe nopți după împușcături și a fost protejată cu sârmă ghimpată și baricade.

Citește și: A cincea noapte de haos în Franța. Echipa Antena 3 CNN, tranmisiune din mijlocul protestelor din Paris

"La ora 01:30 dimineața, în timp ce mă aflam în primărie, la fel ca în cele două nopți precedente, niște oameni mi-au atacat casa înainte de a porni un incendiu pentru a-mi incendia casa, unde dormeau soția mea și cei doi copii mici. În timp ce încercam să îi protejez și să fugim de atacatori, soția mea și unul dintre copiii mei au fost răniți”, a spus edilul.

Însuși premierul Franței a venit la primăria L'Hay-les-Roses pentru a-și arăta susținerea față de Vincent Jeanbrun și pentru a cere autorităților să îl prindă imediat pe agresor. 

Procurorul local a declarat că a fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor. Niciun suspect nu a fost arestat.

×
Subiecte în articol: Franta proteste
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close