Antena 3 CNN Externe Londra a acuzat Rusia că a trimis în Ucraina sisteme de armament termobaric

Londra a acuzat Rusia că a trimis în Ucraina sisteme de armament termobaric

Ministrul britanic al Apărării declară că Rusia a adus în Ucraina arme termobarice, care distrug cu ușurință obiective civile.

Londra a acuzat Rusia că a trimis în Ucraina sisteme de armament termobaric
de Silvia Preda    |    03 Mar 2022   •   16:14

"Cât de departe va ajunge (Putin), ce arme va autoriza pentru a-și atinge scopul final nu se știe, dar am văzut utilizarea unor cantități masive de artilerie.

Am văzut desfășurarea sistemelor de arme de artilerie termobarice și suntem îngrijorați de cât de departe ar putea lovi acestea", a spus Ben Wallace în timpul unei vizite în Estonia.

Cum funcţionează arma termobarică 

Arma termobarică funcționează în doi timpi. Prima dată sunt eliberați în aer aerosoli (explozivi pe bază de carbon sau metale foarte fine). În a doua etapă, "norul de praf" se aprinde, formează o minge de foc și absoarbe oxigenul din jur, creând un vid și o undă de șoc.

Explozia generată poate distruge obiective civile, cum sunt blocurile de locuințe sau sediile de instituții, explică The Guardian.

Război în Ucraina | Astăzi are loc a doua rundă de negocieri între Ucraina și Rusia

Ziua a opta a războiului din Ucraina a început cu puternice bombardamente asupra capitalei Kiev. Alarme aeriene au fost în majoritatea regiunilor ţării. Ziua a opta a războiului este şi ziua în care sunt programate noi negocieri între delegaţiile trimise de Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin.

Ambele părţi au convenit asupra regiunii Brest din vestul Republicii Belarus ca loc pentru negocieri.
 

×
Subiecte în articol: razboi Ucraina Rusia arme termobarice
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close