Antena 3 CNN Externe Lovitura primită de Vladimir Putin după ordinul lui Zelenski: "Un milion de oameni au fost mobilizaţi"

Lovitura primită de Vladimir Putin după ordinul lui Zelenski: "Un milion de oameni au fost mobilizaţi"

După ordinul lui Volodimir Zelenski, generalii din armata ucraineană au anunţat că o contraofensivă uriaşă de recucerire este plănuită.

Lovitura primită de Vladimir Putin după ordinul lui Zelenski: "Un milion de oameni au fost mobilizaţi"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alin Tarnovschi    |    11 Iul 2022   •   10:45

Un milion de ucraineni vor participa la contraofensiva din sudul Ucrainei și vor încerca să recucerească teritoriile ocupate de ruși, a anunțat ministrul ucrainean al Apărării, potrivit Sky News.

Ucraina adună o forță de un milion de persoane echipate cu armament occidental cu scopul de a recupera teritoriul din sudul țării, a declarat ministrul apărării Oleksii Reznikov.

Demnitarul a spus pentru The Times că noul ordin a venit de la vârf, președintele ucrainean Volodimir Zelenski fiind dornic să recupereze zonele de coastă ocupate care sunt vitale pentru economia Ucrainei.

"Înțelegem că, din punct de vedere politic, este foarte necesar pentru țara noastră. Președintele a dat ordin șefului armatei să elaboreze planuri. După aceea, statul major general își face temele și va spune că pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de XYZ", a explicat Reznikov.

Război în Ucraina, ziua 138 | Volodimir Zelenski a ordonat armatei să recucerească zonele de coastă "vitale pentru economia ţării"

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, a anunţat, într-un interviu, că preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat armatei ucrainene să recucerească zonele de coastă vitale pentru economia ţării.

Demnitarul a lăudat ajutorul omologilor occidentali, în special cel al britanicilor, pentru aprovizionarea și modernizarea armatei Ucrainei.

Cu toate acestea, Reznikov a criticat "procesul lent" de trimitere a armelor.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close