Antena 3 CNN Externe Lukașenko indică într-o întâlnire oficială un plan de invadare a regiunii Odessa dinspre Transnistria

Lukașenko indică într-o întâlnire oficială un plan de invadare a regiunii Odessa dinspre Transnistria

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, a apărut în timpul unei întâlniri transmise în toată țara, în fața unei hărți care arată planurile de invadare a regiunii Odessa.

Lukașenko indică într-o întâlnire oficială un plan de invadare a regiunii Odessa dinspre Transnistria
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    02 Mar 2022   •   15:53

Lukașenko este un aliat al președintelui rus Vladimir Putin și i-a permis lui Putin să plaseze trupe rusești la granița dintre Belarus și Ucraina înainte de invazie, aparent pentru exerciții militare comune.

Belarus este, de asemenea, gata să trimită trupe în Ucraina pentru a-i ajuta pe ruși.

„La ședința de astăzi a consiliului de securitate, Lukașenko a arătat ceea ce pare a fi o hartă reală a invaziei”, a scris marți jurnalistul bieloruș Tadeusz Giczan pe Twitter.

Arata instalații militare ucrainene distruse de rachete din Belarus, direcții de atac. De asemenea, Ucraina este impartita in 4 sectoare", informează Fox News.

Harta părea să arate mișcări de trupe, dintre care unele s-au întâmplat deja și altele nu, inclusiv atacul dinspre Transnistria, o zonă controlată de separatiști pro-ruși, către Odesa, Ucraina. Armata rusă este deja prezentă acolo.

Guvernul Republicii Moldova nu a mai exercitat nicio autoritate în regiune din 1992, dar este recunoscut la nivel internațional ca parte a Moldovei.

Locuitorii din Odesa construiesc fortificații cu saci de nisip pentru a opri, în caz că este nevoie, avansarea soldaților ruși către oraș.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close