Antena 3 CNN Externe Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe: "Rusia continuă să pună în pericol navigaţia în Marea Neagră"

Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe: "Rusia continuă să pună în pericol navigaţia în Marea Neagră"

Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe al României, a reacţionat, astăzi, printr-o postare pe Twitter, după ce Rusia a lansat noi atacuri în porturile ucrainene de la graniţa cu România.

Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe: "Rusia continuă să pună în pericol navigaţia în Marea Neagră"
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Dumitru Doru
de Alin Tarnovschi    |    16 Aug 2023   •   11:31

Luminiţa Odobescu a condamnat noile bombardamente lansate de Rusia în portul Reni, aflat la graniţa României cu Ucraina, pe Dunăre.

"Condamn cu fermitate atacurile continue ale Rusiei asupra oamenilor nevinovaţi, infrastructurii civile, inclusiv silozuri de cereale, în porturile Reni şi Izmail. Prin aceste încălcări flagrante ale legii internaţionale, Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară şi navigaţia în Marea Neagră", a scris ministrul de Externe în postarea de pe Twitter (X).

Citeşte şi: Portul Reni de pe Dunăre, aflat la graniţa cu România, a fost bombardat de Rusia

Noaptea trecută, armata rusă a lansat noi atacuri, timp de două ore, în portul Reni din Ucraina, aflat la graniţa cu România.

O explozie puternică a fost filmată de românii aflaţi pe malul românesc al Dunării, precum şi tirul continuu al sistemului de apărare antiaeriană ucrainean.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close