Antena 3 CNN Externe Lupte de stradă în Cisiordania şi Ierusalim. 11 soldaţi au fost răniţi (VIDEO)

Lupte de stradă în Cisiordania şi Ierusalim. 11 soldaţi au fost răniţi (VIDEO)

Lupte de stradă în Cisiordania şi Ierusalim. 11 soldaţi au fost răniţi (VIDEO)
Sursa foto: Ierusalim
10 Oct 2009   •   13:39

Lupte de stradă între palestinieni şi soldaţii israelieni, în Cisiordania şi Ierusalim. Violenţele s-au intensificat, după apariţia unor zvonuri potrivit cărora extremişii israelieni ar intenţiona să vandalizeze câteva locuri sfinte islamice, din Ierusalim.

Violenţele au izbucnit în Ierusalim după câteva zile de tensiuni care au determinat forţele de securitate israeliene să decreteze stare de alertă. Mai mulţi tineri palestinieni au atacat forţele de ordine israeliene care au replicat cu grende lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa mulţimea.

Potrivit poliţiei israeliene, în incidente au fost răniţi 11 soldaţi şi doi tineri palestinieni au fost arestaţi. "Mii de poliţişti au fost mobilizaţi în Iersualim. Cât despre incidente au fost încercări de a provoca violenţe, dar au fost oprite. Acum privim spre viitor şi sperăm şi vom face tot posibilul ca mâine să revenim la normal", a declarat Aharon Franco, şeful poliţiei din Ierusalim.

Proteste similare au avut loc şi în Cisiordania. O femeie a fost rănită în timpul incidentelor. Forţele de ordine au rămas mobilizate în stradă pentru a evita viitoare altercaţii. Mai mult, bărbaţii cu vârsta sub 55 de ani nu au voie să intre în moscheea Al-Aqsa.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Cisiordania Ierusalim
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close