Antena 3 CNN Externe Luptele de stradă din Atena continuă. Tinerii i-au atacat pe poliţişti cu coktailuri Molotov

Luptele de stradă din Atena continuă. Tinerii i-au atacat pe poliţişti cu coktailuri Molotov

Luptele de stradă din Atena continuă. Tinerii i-au atacat pe poliţişti cu coktailuri Molotov
21 Dec 2008   •   10:16

Confruntările dintre tineri şi forţele de ordine au continuat în Grecia şi sâmbătă noaptea. Violenţele care au izbucnit în urmă cu două săptămâni, au fost provocate de împuşcarea unui adolescent în vârstă de 15 ani de către un poliţist.
CIocnirile dintre protestatarii greci şi forţele de ordine au continuat sâmbătă noapte, la Atena. Violenţele au izbucnit după ce tinerii au vizitat strada unde, cu exact două săptămîni în urmă, un tânăr atenian a fost împuşcat de un poliţist. Protestatarii au atacat forţele de ordine cu pietre şi cocktailuri Molotov. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi.
Sâmbătă, manifestanţii i-au atacat pe poliţiştii care păzeau uriaşul brad amplasat în centrul oraşului. Este al doilea pom de Crăciun instalat de autorităţi în capitală, după ce primul a fost incendiat în timpul violenţelor de stradă din ultimele zile. Protestatarii, hotărâţi să distrugă şi acest al doilea brad, au aruncat gunoaie printre cadourile de sub pom, apoi, ironic, le-au strigat trecătorilor "Sărbători fericite!".
Alţii au ales metode mai paşnice de protest. Trecătorii au fost uimiţi să vadă zeci de tineri care stăteau nemişcaţi în piaţa centrală a Atenei.
Mulţi dintre greci reclamă condiţiile grele de trai, iar unii cer chiar demisia guvernului.
Antena 3

×
Subiecte în articol: atena
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close