Antena 3 CNN Externe "M-au luat şi m-au obligat să mă culc cu un bărbat infectat cu HIV". Drama fetiţelor condamnate la moarte

"M-au luat şi m-au obligat să mă culc cu un bărbat infectat cu HIV". Drama fetiţelor condamnate la moarte

"M-au luat şi m-au obligat să mă culc cu un bărbat infectat cu HIV". Drama fetiţelor condamnate la moarte
Sursa foto: foto: goodlifezen.com
28 Mai 2012   •   14:05

Sute de fete tinere sunt răpite sau vândute şi forţate să se căsătorească cu bărbaţi mai bătrâni, infectaţi cu HIV, în urma mitului care spune că sexul cu o virgină te vindecă de boală.

O investigaţie din Africa de Sud a scos la iveală modul în care fetiţe de cel mult 12 ani sunt obligate să se mărite şi să întreţină relaţii sexuale cu bărbaţi purtători de HIV.

Ancheta a descoperit că de cele mai multe ori părinţii îşi dau acordul, în schimbul banilor sau animalelor.

Nombasa Gxuluwe, de la Campania Mondială Anti SIDA, care s-a născut şi a crescut în zonă, şi-a dedicat viaţa pentru oprirea cumpărării şi vânzării de mirese-copil. Ea a declarat pentru CNN: "Există un mit.. dacă un bărbat infectat cu HIV se culcă cu o virgină, acesta va fi vindecat. Însă tot ce iese din această "înţelegere" este încă o copilă văduvă, la rândul ei infectată".

În documentar, o fată din Lusikisiki spune povestea ei: "Vecina mea m-a sunat şi m-a întrebat dacă vreau să mă căsătoresc. Când i-am spus că nu, mi-a spus că ma va lua cu forţa şi mă va bate dacă este nevoie. În noaptea următoare, femeia a venit şi m-a dus la râu. Şapte oameni mă aşteptau acolo. M-au forţat să merg cu ei la casa omului infectat. Nu îmi venea să cred că este real. Am intrat în cameră şi bărbatul mi-a spus că a plătit multe bovine pentru mine şi că îmi convine sau nu, sunt soţia lui. M-a pus pe pat şi m-a dezbrăcat, s-a dezbrăcat şi el şi a încercat să ma forţeze. Am luptat cu toate forţele mele, însă a fost mai puternic. Mi-a depărtat picioarele şi s-a culcat cu mine."

Filmul dezvăluie şi speranţă pentru unele dintre victime, cu un refugiu deschis astfel încât să poată fi reintegrate în comunitate. Însă tranziţia nu este uşoară.. multe dintre ele sunt evitate de familie şi prieteni după această experienţă. 

×
Subiecte în articol: mit virgina Africa de Sud
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close