Antena 3 CNN Externe MAE: 13 turişti români aflaţi pe nava Costa Concordia, repatriaţi. Românii din echipaj sosesc de marţi

MAE: 13 turişti români aflaţi pe nava Costa Concordia, repatriaţi. Românii din echipaj sosesc de marţi

MAE: 13 turişti români aflaţi pe nava Costa Concordia, repatriaţi. Românii din echipaj sosesc de marţi
Sursa foto: Foto: abcnews.go.com
16 Ian 2012   •   20:01

Potrivit unui comunicat MAE, în cursul zilei de luni, 13 dintre cei 29 de turişti români care se aflau pe nava Costa Concordia, eşuată în cursul nopţii de vineri, au fost repatriaţi, informează Mediafax. De asemenea, cei 27 de români membri ai echipajului urmează să sosească în ţară începând de marţi. Cheltuielile de cazare şi repatriere sunt suportate de către armatorul navei.
   
Români aflaţi la bordul navei de croazieră au solicitat asistenţă consulară în vederea repatrierii şi au primit titluri de călătorie, în regim de gratuitate.
   
Potrivit MAE, până în prezent din cei 29 de turişti români 13 au ajuns deja în România încă de duminică iar alte patru persoane s-au întors în alte ţări în care sunt rezidente. Alţi cinci români care se aflau la bordul navei sunt rezidenţi în Italia iar ceilalţi cetăţeni români urmează a fi repatriaţi.
   
"Cei 27 de cetăţeni români, membri ai personalului navigant, se vor deplasa astăzi de la Grosseto la Civitavecchia, în vederea îmbarcării în curse aeriene spre România, începând cu 17 ianuarie 2012", menţionează MAE.

×
Subiecte în articol: MAE Costa Concordia repatriere România
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close