Antena 3 CNN Externe Croazieră de coşmar: Bilanţul naufragiului vasului Costa Concordia a ajuns la şase morţi

Croazieră de coşmar: Bilanţul naufragiului vasului Costa Concordia a ajuns la şase morţi

Croazieră de coşmar: Bilanţul naufragiului vasului Costa Concordia a ajuns la şase morţi
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
16 Ian 2012   •   08:35

La peste 48 de ore de la naufragiul vasului de lux Costa Concordia, echipele de intervenţie continuă să caute posibili supravieţuitori, după ce cel puţin 15 persoane sunt date dispărute. 

Trei persoane au fost salvate de la bordul navei iar echipele de intervenţie speră ca şirul salvărilor miraculoase să continue. Bilanţul victimelor naufragiului a ajuns însă la 6 morţi.

Un italian, membru al echipajului navei, a fost salvat de echipele de intervenţie, după ce a stat mai bine de 30 de ore pe nava naufragiată. Bărbatul, care avea un picior rupt, a fost dus cu o barcă pneumatică şi apoi cu un elicopter.

Cu puţin timp înainte de asta, un cuplu de sud-coreeni a fost salvat de pe navă. Cei doi erau în luna de miere.

Potrivit supravieţuitorilor, căpitanul a dat foarte târziu semnalul de evacuare a navei şi s-a numărat printre primele persoane care au părăsit vasul avariat. În urma unui interogatoriu, bărbatul a fost arestat de autorităţile italiene, sub acuzaţia de omor prin imprudenţă.

Căpitanul susţine însă că este nevinovat.

Vasul de croazieră Costa Concordia, cu peste 4.000 de oameni la bord, a eşuat în apropiere de insula Gilgio vineri. Nava s-a lovit de nişte stânci, moment în care a început să ia apă şi să se încline.

Haosul s-a instaurat printre pasageri. Majoritatea a folosit bărcile de salvare cu care era echipată nava. Au existat însă şi persoane care, sub şocul momentului, au preferat să sară în apă şi să înoate până la ţărm.

Alţii s-au legat cu un furtun de balustradă, până când echipele de intervenţie au venit cu un elicopter şi i-au salvat. În disperare de cauză, unele cupluri au încercat chiar să-şi dea copiii străinilor care se aflau deja în bărcile de salvare.

Toţi supravieţuitorii au asemănat tragedia la care au fost martori cu drama care a avut loc pe Titanic, în urmă cu aproape o sută de ani.
La bordul navei de croazieră s-au aflat şi 56 de români, dintre care 29 erau membri ai echipajului, iar restul de 27 turiţti. O parte dintre ei şi-au pierdut documentele în urma nafragiului. Consulatul General al României la Bologna le va oferi titluri de călătorie gratuite pentru a asigura repatrierea românilor.

×
Subiecte în articol: Costa Concordia morti salvatori
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close