Antena 3 CNN Externe MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul de Externe a emis miercuri o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, joi, circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi perturbate de greva generală.

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    12 Apr 2023   •   11:57

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că joi este prevăzută o grevă generală, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar). 

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat, în contextul grevei șoferilor din acest sector, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport.

Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat, de asemenea, că se vor alătura acțiunii greviste, ca și controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), ceea ce poate duce la perturbări ale orarului curselor aeriene.

Citește și: Zboruri anulate și curse întârziate de Paște în mai multe zone din Europa

Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. 

Totodată, este posibilă prelungirea grevei și după această dată, în anumite sectoare, inclusiv în cel al transportului public.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close