Antena 3 CNN Externe Transporturile din Franţa, perturbate de greva generală | MAE a emis o atenţionare de călătorie

Transporturile din Franţa, perturbate de greva generală | MAE a emis o atenţionare de călătorie

Ministerul de Externe a emis miercuri, o avertizare de călătorie pentru Franța, unde transporturile pot fi perturbate joi din cauza grevei generale.

Transporturile din Franţa, perturbate de greva generală | MAE a emis o atenţionare de călătorie
Sursa foto: Getty images | Kong Ding Chek
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2023   •   11:43

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că joi este prevăzută o grevă generală, context în care vor fi perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat, în contextul grevei șoferilor din acest sector, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP.

Întrucât sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat că se vor alătura acțiunii greviste, ca și controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), se pot produce perturbări ale orarului curselor aeriene.

Citeşte şiCălătoreşti des în interes de afaceri? Alege confortul pe care o parcare aeroport Otopeni ţi-l oferă

Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS.

Totodată, MAE anunță că este posibilă prelungirea grevei și după data de 6 aprilie, în anumite sectoare, inclusiv în cel al transportului public.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close