Antena 3 CNN Externe MAE îi avertizează pe cei care vor să meargă la Cupa Mondială: În Africa de Sud este periculos

MAE îi avertizează pe cei care vor să meargă la Cupa Mondială: În Africa de Sud este periculos

MAE îi avertizează pe cei care vor să meargă la Cupa Mondială: În Africa de Sud este periculos
Sursa foto: cupa mondiala
10 Mai 2010   •   20:53

Chiar dacă trăim vremuri de criză, unor români cu dare de mână şi pasionaţi de fotbal le face cu ochiul o excursie în Africa de Sud, chiar în perioada Cupei Mondiale. Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează însă că violenţa este în floare acolo şi că numărul violurilor este alarmant de mare. De asemenea, riscul înbolnăvirii este ridicat. Iată cele mai importante sfaturi ale MAE, pentru microbiştii care vor să vadă Cupa Mondială pe viu.

În total sunt disponibile 2,2 milioane de bilete la meciurile Cupei Mondiale. Au rămas nevândute în jur de 500.000, mai ales la meciurile din grupe. Preţul acestora începe de la 30 de euro, cel mai ieftin bilet, la peluză şi ajunge până la 1000 de euro, la marea finală. Preţul avionului este piperat: între 1200 şi 2000 de euro la un zbor cu escală. Iar cazarea vă mai scoate din buzunar între 60 şi 100 de euro, pe noapte, în functie de numarul de stele.

Este indicat să achiziţionaţi un pachet complet. Transportul intern, la hotel şi la meciuri este important. Specialiştii MAE spun că trebuie evitate călătoriile pe timp de noapte şi zonele periferice ale oraşelor africane. Mai mult, viza nu poate fi obţinută la vamă, deci sunt necesare demersuri anterioare călătoriei.

Până acum, zeci de români s-au arătat interesaţi de o călătorie în Africa de Sud.

Din păcate însă, naţionala noastră de fotbal stă acasă. Şi asta afectează şi agenţiile de turism, care vând mai puţine pachete.

Observator

×
Subiecte în articol: Africa de Sud MAE excursie calatorie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close