Antena 3 Externe MAE, îngrijorat de escaladarea violenţelor în Israel şi Fâşia Gaza

MAE, îngrijorat de escaladarea violenţelor în Israel şi Fâşia Gaza

de N.B.    |    16 Noi 2012   •   16:57
MAE, îngrijorat de escaladarea violenţelor în Israel şi Fâşia Gaza
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax

Ministerul Afacerilor Externe şi-a comunicat îngrijorarea privind escaladarea violenţelor din Israel şi Fâşia Gaza şi exprimă compasiune pentru victimele ambelor părţi, menţionând că ministrul Titus Corlăţean a avut o convorbire cu omologul israelian, iar oficiali ai Ministerului au discutat cu reprezentanţi palestinieni la Bucureşti.

MAE precizează într-un comunicat de presă, citat de Mediafax, că speră că agresiunea HAmas va înceta şi că ambele părţi se vor abţine de la escaladarea conflictului şi vor da dovadă de reţinere.

"Este extrem de importantă evitarea escaladării violenţelor, acest lucru putând fi exploatat pe multiple fronturi de către grupări din regiune cu agende diferite, care nu promovează stabilitatea şi securitatea în regiune", a afirmat ministrul Corlăţean, citat în comunicat.

Şeful diplomaţiei române reiterează sprijinul României pentru orice iniţiativă care are ca obiectiv relansarea procesului de pace în Orientul Mijlociu.
   
"În legătură cu acest subiect, ministrul Corlăţean a avut joi o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, la solicitarea şefului diplomaţiei israeliene, în cursul căreia a exprimat aceste elemente. De asemenea, ministrul român a evocat declaraţia emisă în cursul zilei de Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă al UE, Catherine Ashton, la care România se asociază deplin. Un punct principal al discuţiei dintre cei doi miniştri a vizat siguranţa cetăţenilor români din Israel şi Fâşia Gaza. Ministrul român a exprimat preocupare pentru situaţia lor şi a solicitat sprijinul Statului Israel pentru eforturile României de protejare a securităţii acestora. Vicepremierul israelian a exprimat sprijin deplin al Statului Israel pentru aceste eforturi. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, reprezentanţi ai MAE român au avut discuţii cu reprezentanţi ai statului palestinian la Bucureşti", se mai arată în comunicat.
   
Violenţele au escaladat în Gaza şi sudul Israelului după ce armata israeliană l-a ucis, miercuri, pe liderul aripii militare a Hamas.

Citeşte şi FOTOREPORTAJ cu măcelul din Fâşia Gaza. O nouă rachetă cade în mare. 20 de palestinieni şi 3 israelieni, morţi.

×
Subiecte în articol: MAE Israel Fasia Gaza rachete

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close