Antena 3 CNN Externe MAE rus califică drept terorist atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei

MAE rus califică drept terorist atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei

Ministerul rus de Externe a calificat împuşcăturile de la sala de concerte Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei drept un atac terorist şi a îndemnat întreaga comunitate mondială să îl condamne, transmit agenţiile internaţionale de presă.

MAE rus califică drept terorist atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    22 Mar 2024   •   21:14

Un atac armat, urmat de un incendiu, s-a produs vineri seară într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, au anunţat agenţiile de presă ruse şi Telegram, unele dintre acestea evocând morţi şi răniţi, transmit AFP şi Reuters.

Faptele, a căror natură nu este deocamdată clară, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în nord-vestul capitalei ruse.

''Indivizi necunoscuţi au deschis focul la Crocus City Hall. Este în curs evacuarea persoanelor'', au indicat serviciile de securitate, citate de agenţia de presă TASS.



RIA Novosti a informat că există ''răniţi'' după ''tiruri de armă automată''.

"Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!", a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat până acum "un atac" care s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Potrivit datelor preliminare culese de agenţiile de presă locale care citează martori de la faţa locului, atacul ar fi fost efectuat cu arme automate şi s-a soldat cu răniţi şi morţi, în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova atac mall atac terorist
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close