x close

Mai multe centre temporare de recepţie a imigranţilor vor fi construite în Serbia

de A.M.P    |    02 Sep 2015   •   09:12
Mai multe centre temporare de recepţie a imigranţilor vor fi construite în Serbia 482 Foto: Agerpres/Xinhua

Mai multe centre temporare de recepţie a refugiaţilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord sunt construite în prezent în Serbia, cu fonduri internaţionale, a declarat marţi ministrul sârb al Muncii, Aleksandar Vulin, citat de postul B92.

"Unul va fi deschis la Subotiţa, sperăm foarte curând, iar altul intenţionăm să-l construim pe teritoriul oraşului Belgrad", a afirmat Vulin într-o conferinţă de presă.
  
Ministrul a precizat că aceste centre temporare de recepţie sunt construite pentru a ajuta "atât refugiaţii, cât şi cetăţenii Serbiei".
   
"Atunci când ajuţi imigranţii, este cel mai mare serviciu pentru populaţia locală. Atunci când iei oamenii dintr-un spaţiu inuman, ca la Presevo, le oferi cetăţenilor şansa să folosească centrul oraşului. Când faci acelaşi lucru la Belgrad, duci oamenii acolo unde au toată protecţia, le oferi posibilitatea locuitorilor din Belgrad să-şi folosească parcurile", a explicat Vulin.
   
El a adăugat că 100.000 de imigranţi şi-au exprimat intenţia de a obţine azil în Serbia, dar "numai 12 au cerut şi au primit azil".
   
"Nu construim centre permanente, ci doar centre temporare de tranzit, pentru ca oamenii să nu stea pe străzi şi copiii lor să nu se îmbolnăvească, având în vedere că se apropie iarna", a precizat acesta.
   
Vulin a menţionat că aceste centre sunt construite "exclusiv cu donaţii din fonduri europene şi din partea organizaţiilor internaţionale pentru imigranţi".
 

Citeşte mai multe despre:

criza imigranţilor Serbia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati