Antena 3 CNN Externe Maia Sandu, după pana de curent din Republica Moldova: "Rusia a lăsat Moldova pe întuneric"

Maia Sandu, după pana de curent din Republica Moldova: "Rusia a lăsat Moldova pe întuneric"

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a acuzat Rusia că a lăsat Moldova pe întuneric, după ce ţara a suferit o pană uriaşă de curent din cauza bombardamentelor ruseşti din Ucraina.

Maia Sandu, după pana de curent din Republica Moldova: "Rusia a lăsat Moldova pe întuneric"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / Romain GAILLARD/REA
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   16:40

"Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă", a scris Maia în postarea de pe Facebook.

Republica Moldova a trecut, astăzi, printr-o pană uriaşă de curent după bombardamentele din Ucraina. Mai multe localități din țară au fost deconectate de la energie electrică.

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a anunţat, imediat după ce curentul a fost întrerupt, că de vină pentru pana de curent ar fi bombardamentele efectuate de Rusia în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Maia Sandu Republica Moldova Ucraina Rusia
Parteneri
2 octombrie, Sărbătoare de Sfântul Ciprian, izbăvitorul de vrăji
x close