Antena 3 CNN Externe Maia Sandu s-a dezlănțuit în Parlamentul de la Chișinău: "ȘOR are misiune de la Kremlin să aducă războiul în Republica Moldova!"

Maia Sandu s-a dezlănțuit în Parlamentul de la Chișinău: "ȘOR are misiune de la Kremlin să aducă războiul în Republica Moldova!"

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut apel la forțele politice din țară pentru susținerea aderării la Uniunea Europeană și a lansat o serie de acuzații în special către membrii partidului pro-rus "ȘOR".

Maia Sandu s-a dezlănțuit în Parlamentul de la Chișinău: "ȘOR are misiune de la Kremlin să aducă războiul în Republica Moldova!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2023   •   16:38

În discursul susținut, vineri, în Parlamentul de la Chișinău, Sandu a solicitat, totodată, guvernului condus de Dorin Recean acțiuni ferme pentru a opri tentativele de destabilizare a țării și a îndemnat cetățenii să fie atenți la informațiile false.

"În 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum, există șansa reală de a deveni membru cu drepturi depline al familiei europene. Dar cât de repede vom ajunge acolo, depinde de noi toți", a spus ea în cadrul ședinței de la care au lipsit deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și cei de la partidul "ȘOR".

Șefa statului afirmat că în Legislativul de la Chișinău există deputați care sunt angajați de forțe ostile de la Kremlin, al căror scop este de a provoca haos, violențe și război.

Sandu a nominalizat, în context, membrii formațiunii "ȘOR".

Citește și: Limba română devine limba oficială în Republica Moldova

"În Parlamentul nostru sunt partide care încă nu au condamnat războiul. Sunt agenți ai Kremlinului care, după ce au furat miliarde, stau acum la căldură și se folosesc de cetățenii noștri aflați în nevoie. Cu greu am dat jos de la putere găștile de bandiți și unii deja se fac luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului (...)

Gruparea ȘOR are o misiune clară de la Kremlin și FSB: să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violență guvernarea aleasă în mod democratic", a acuzat Maia Sandu.

"Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru eroismul lor și dragostea pentru libertate. Pentru că armata rusă nu poate ajunge pe teritoriul țării noastre, Kremlinul încearcă să destabilizeze situația din interior, plătind cu bani murdari hoții din Moldova (...)

Am reușit să menținem pacea și ordinea până acum. De fiecare dată când au existat încercări de a provoca haos, de a aduce violență în țară, instituțiile noastre au reușit să descopere și să prevină asemenea lucruri. Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă", a promis ea.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close