Antena 3 CNN Externe Majoritatea ruşilor nu-şi doresc o reducere a arsenalului nuclear

Majoritatea ruşilor nu-şi doresc o reducere a arsenalului nuclear

Majoritatea ruşilor nu-şi doresc o reducere a arsenalului nuclear
23 Sep 2009   •   15:47

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de VTSIOM, (Centrul Naţional de Sondare a Opiniei Publice), majoritatea ruşilor nu-şi doresc o reducere a arsenalului nuclear al ţării lor, relatează Ria Novosti.

Şi experţii militari consideră că arsenalul nuclear a reprezentat, până acum, o garanţie pentru securitatea Rusiei. Astfel, mai mult de jumătate (54%), dintre cei care au răspuns la sondaj, nu consideră necesară restrângerea scutului nuclear, 16% aşteaptă reducerea numărului ogivelor nucleare şi numai 4 procente dintre repondenţi se pronunţă pentru renunţarea în totalitate la armele nucleare.

"Majoritatea populaţiei ruse este conservatoare, ea asociind aceste arme cu conceptul de securitate", a precizat Aleksandr Hramcihin, directorul adjunct al Institutului de Analiză Politică şi Militară.

"Cetăţenii chiar nu ştiu că noi am început deja să reducem armamanetul nuclear. În timpul preşedinţiei lui Vladimir Putin, forţele noastre nucleare strategice s-au micşorat cu mai mult de jumătate la nivelul unităţilor şi cu aproximativ jumătate la nivelul vectorilor", a mai spus expertul, adăugând că este greu să citeze cifre exacte, pentru că procesul de reducere este în derulare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close