Antena 3 CNN Externe Mama lui Alexei Navalnîi ar fi primit un ultimatum în privința înmormântării fiului său: "Un anchetator a sunat-o"

Mama lui Alexei Navalnîi ar fi primit un ultimatum în privința înmormântării fiului său: "Un anchetator a sunat-o"

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Aceasta a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea "secretă" în termen de trei ore. 

Mama lui Alexei Navalnîi ar fi primit un ultimatum în privința înmormântării fiului său: "Un anchetator a sunat-o"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Feb 2024   •   18:55

Mama opozantului rus a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă a fiului ei, fără un adio public, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penală unde a fost închis, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh, conform CNN

Afirmația vine la o săptămână după ce a fost anunțată moartea lui Navalnîi, ceea ce a stârnit critici la adresa Kremlinului din partea liderilor occidentali, inclusiv a președintelui american Joe Biden.

BBC anunță că mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu o înmormântare "secretă" în termen de 3 ore. Dacă nu va fi de acord, acesta va fi înmormântat la închisoarea unde a murit în urmă cu o săptămână.

"Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie.

Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum și unde să-și îngroape fiul. Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligați să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții.

Conform documentației medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu practica normală”, a scris Yarmysh.

Văduva lui Navalnîi, Iulia, a declarat că acesta a fost ucis de autoritățile ruse.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close