Antena 3 CNN Externe Manifestaţii în întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale

Manifestaţii în întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale

Manifestaţii în întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale
Sursa foto: Protest
24 Oct 2009   •   19:30

Proteste în mai multe ţări ale lumii faţă de schimbările climatice. Mii de oameni au ieşit în stradă în Australia, China sau Filipine pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale.

Mii de activişti împotriva schimbărilor climatice s-au adunat la Opera din Sidney. Oamenii au ales acest simbol australian pentru a da startul unor manifestaţii ce au avut loc în mai multe ţări din lume. Sute dintre ei au format din umbrele numărul 350, simbolizând particulele pe milion de dioxid de carbon eliberate în atmosferă. Cifra, potrivit specialiştilor, n-ar trebui depăşită dacă lumea vrea să evite, în viitor, o catastrofă climatică.

"350 înseamnă 350 de particule de dioxid de carbon într-un milion în atmosferă. La atât spun cei mai mulţi specialişti că trebuie să ne întoarcem. Acum suntem la 387. Este o adevărată schimbare pentru că nu trebuie să ne gândim în viitor la asta, este ceva ce trebuie făcut acum, trebuie să ajungem sub nivelul de acum", spune unul din protestatari.

În Filipine, oamenii sunt nemulţumiţi că, deşi nu poluează, sunt extrem de afectaţi de încălzirea globală. "Deşi Filipinele nu emit cantităţi mari de dioxid de carbon în atmosferă, sunt cele mai afectate de efectele schimbării climatice. De exemplu, am văzut cu toţii ce inundaţii au adus (taifunurile - n.r.) Ondoy şi Pepeng"

Şi în China s-au adunat sute de oameni pentru a-i îndemna pe liderii lumii să ia măsuri. Manifestanţii au venit cu sute de role şi de biciclete şi speră să convingă cât mai mulţi oameni să folosească mijloace de transport nepoluante.

Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close