x close

Manuel Noriega, fostul dictator panamez, condamnat la şapte ani de închisoare pentru spălare de bani

07 Iul 2010   •   21:48
Manuel Noriega, fostul dictator panamez, condamnat la şapte ani de închisoare pentru spălare de bani www.thinkpanama.com

Tribunalul corecţional din Paris l-a condamnat, miercuri, pe Manuel Noriega, fostul dictator al statului Panama, la şapte ani de închisoare pentru spălare de bani proveniţi din traficul de droguri, relatează AFP.

Manuel Noriega, în vârstă de 76 de ani, a fost extrădat de Statele Unite pe 26 aprilie, după ce a fost închis pentru trafic de droguri, timp de 20 de ani, într-un penitenciar din Miami. El era acuzat de spălare de bani în Franţa, fiind vorba de aproximativ 2,3 milioane euro, care provin din traficul de droguri efectuat în anii '80.

Cele 2,3 milioane de euro, blocate în conturile franceze ale lui Manuel Noriega, au fost confiscate la cererea tribunalului. Acuzarea solicitase pedeapsa maximă, de zece ani, pentru fostul dictator, iar avocaţii săi, Olivier Metzner şi Yves Leberquier, pledaseră pentru eliberarea lui.

Leberquier a declarat miercuri, după pronunţarea deciziei, că Noriega este "descurajat şi surprins de această decizie pe care nu o înţelege".

Manuel Noriega a fost condamnat în lipsă la Paris pe 1 iulie 1999, la zece ani de închisoare pentru spălare de bani şi la o amendă de 13,5 milioane de euro. În urma apelului la decizie, s-a ajuns la acest al doilea proces.

Antena3.ro

Parteneri
Parteneri
sati