Antena 3 Externe Marile economii emergente vor preşedinţia Băncii Mondiale

Marile economii emergente vor preşedinţia Băncii Mondiale

de G.S.    |    26 Feb 2012   •   15:19
Marile economii emergente vor preşedinţia Băncii Mondiale
Sursa foto: Foto: flickr.com

Marile economii emergente resping tradiţia ca preşedinţia Băncii Mondiale să revină automat unui american, conform Reuters.

Reprezentanţii acestor economii vor să propună un candidat propriu pentru funcţia care va fi eliberată la jumătatea anului de Robert Zoellick.

Miniştrii Finanţelor din BRICS (Brazilia, Rusia, China, India, China şi Africa de Sud) s-au întâlnit la Mexico City, în timpul summit-ului G20 din acest week-end pentru discuţii privind deschiderea procedurii de desemnare a preşedintelui Băncii Mondiale pentru candidaţi indiferent de naţionalitate.

„Candidatura ar trebui să se bazeze pe merite şi nu pe naţionalitate”, a arătat ministrul de Finanţe al Braziliei, Guido Montega.

Acest fapt se datorează unei înţelegeri între liderii mondiali care au înfiinţat Banca Mondială şi FMI, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Conform acesteia, şefia FMI este ocupată de un european, iar preşedinţia BM revine unui american.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close