Antena 3 CNN Externe Marina Tauber, organizatoarea protestelor pro-ruse din Republica Moldova, a fost oprită să fugă în Israel de pe aeroportul din Chișinău

Marina Tauber, organizatoarea protestelor pro-ruse din Republica Moldova, a fost oprită să fugă în Israel de pe aeroportul din Chișinău

Marina Tauber, vicepreședinte al partidului pro-rus ȘOR, a fost reținută, luni dimineață, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   11:17

Tauber (foto) urma să plece în Israel, acolo unde, aparent, s-ar ascunde de justiția din Republica Moldova liderul formațiunii, Ilan Șor, condamnat definitiv într-un dosar de fraudă bancară.

Potrivit Antena 3 CNN, ea a anticipat acest deznodământ într-o înregistrare video postată Facebook, înainte de a fi oprită să iasă din țară

 "Tot ce este rău și merge prost în țara noastră este legat de Maia Sandu și PAS (formațiunea de guvernământ de la Chișinău. Îi este teamă atât de mult - inclusiv legat de rezultatele din Găgăuzia - de Ilan Șor, de mine și de echipa noastră, încât vor să mă aresteze.

Citește și: Oficialul trimis de Putin a survolat nestingherit România înainte de a fi oprit pe aeroportul din Chișinău

A fost depus demersul din partea procurorilor să fie schimbată măsura (cu arestul preventiv, n.r.) la adresa mea (...) Niciun arest și nicio presiune nu mă vor opri. Am planificat să plec astăzi în străinătate, pe câteva zile, este o vizită medicală planificată de mult (...) Am și biletul de retur, revin joi dimineață", a susținut ea (de la minutul 4:27 în clipul următor).

Dragii mei, am câteva noutăți pentru DVS *** Дорогие мои, хочу поделиться с Вами некоторыми новостями

Publicată de Marina Tauber Oficial pe Duminică, 30 aprilie 2023

Marina Tauber, înainte de a fi reținută de procurori: "Cred că și tu, Maia Sandu, vei primi un astfel de cadou!"

"Am să-i mulțumesc și pe dânșii (procurorii care au cerut arest preventiv, n.r.) și pe tine, Maia Sandu, pentru că mi-ați făcut un astfel de cadou de ziua de naștere și am primit această informație că vreți să mă arestați. Asta-i situația, c'est la vie. Cred că, în curând, și tu, Maia Sandu, ai să primești un astfel de cadou de ziua de naștere", a continuat Tauber în înregistrare. 

Procuratura Anticorupție de la Chișinău anunță că la baza reținerii Marinei Tauber a stat ordonanța emisă pe motiv că învinuita a încălcat condițiile măsurilor preventive dispuse la adresa ei.

Anterior, procurorii ceruseră ca Tauber, cercetată sub control judiciar, să fie plasată în arest preventiv.

"Considerând că învinuita a încălcat, deja, de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută la aeroport, pentru că exista un risc considerabil ca aceasta să se eschiveze de la acțiunea organului de urmărire penală", susțin reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Vicepreședinta formațiunii ȘOR era plasată din 5 ianuarie anul curent sub control judiciar, în urma deciziei luate de Curtea de Apel Chișinău.

Pe parcursul mitingurilor anti-guvernamentale și anti-prezidențiale organizate de ȘOR în Republica Moldova, oamenii legii au reținut mai multe persoane care pregăteau dezordini în masă.

Potrivit autorităților, investigatorii au dejucat, în martie, un plan de destabilizare a situației din țară pus la cale de Rusia.

×
Subiecte în articol: Mariana Tauber Șor arestata Chisinau
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close