Antena 3 CNN Externe Oficialul trimis de Putin a survolat nestingherit România înainte de a fi oprit pe aeroportul din Chișinău

Oficialul trimis de Putin a survolat nestingherit România înainte de a fi oprit pe aeroportul din Chișinău

Rustam Minnihanov, liderul Republicii Tatarstan din componența Federației Ruse, a fost oprit să debarce din avion în Republica Moldova.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   13:21

Înainte de acest incident, avionul lui Minnihanov (foto), un apropiat al lui Vladimir Putin și susținător al invaziei din Ucraina, a survolat fără probleme teritoriul României.

Informația este publicată de site-ul canalului Deutsche Welle, relatează Antena 3 CNN.

Conform sursei citate, avionul având la bord delegația condusă de oficialul din Tatarstan a aterizat, luni, pe aeroportul din Chișinău.

Autoritățile moldovenești au precizat că Rustam Minnihanov a fost avertizat să nu vină în țară, iar faptul că a forțat intrarea demonstrează că scopul prezenței sale a fost unul provocator.

Citește și: Oficial rus, oprit pe aeroport de autoritățile din Republica Moldova

După ce a ajuns la Chișinău, Minnihanov nu a apucat nici măcar să coboare din avion, iar delegația sa a fost forțată să facă cale întoarsă.

Delegația rusă urma să participe la o manifestație electorală în regiunea Găgăuzia, unde au loc alegeri pe 30 aprilie, după ce membrii săi au fost invitați de deputatul local Viktor Petrov.

Adrian Cheptonar, membru al Comisiei parlamentare pentru securitate națională de la Chișinău a comentat blocarea pe aeroport a delegației străine spunând că "este ilegal ca politicieni, artiști sau preoți dintr-o țară agresoare și teroristă să facă aici campanie electorală".

Tot luni, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a blocat intrarea în țară a altor 45 de cetățeni străini, notează Deutsche Welle.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close