Antena 3 CNN Externe Oficial rus, oprit pe aeroport de autorităţile din Republica Moldova

Oficial rus, oprit pe aeroport de autorităţile din Republica Moldova

O delegaţie rusă a fost oprită chiar înainte de a intra în Republica Moldova. Guvernatorul regiunii Tatarstan a fost întors din drum în timp ce se îndrepta spre un congres din regiunea semi-autonomă Gagăuzia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   07:50

Oficialii de peste Prut i-au avertizat pe politicienii de la Moscova să nu încerce să intervină în problemele interne ale Moldovei, în special acum înaintea alegerilor regionale.

Delegaţia oamenilor lui Putin era condusă de Rustam Minnikhanov, guvernatorul regiunii Tatarstan. Ruşii au fost opriţi, însă, pe aeroport de autorităţie moldovene.

Minnikhanov a declarat că ar fi trebuit să participe la Congresul Internaţional "Prietenia dintre popoare - 2023" din Găgăuzia.

Într-un comunicat oficial, Poliţia Moldoveană a declarat că guvernatorul voia să susţină, de fapt, un candidat pro-rus.

Reacţia guvernatorului nu a întârziat să apară. Într-o postare pe reţelele de socializare, acesta s-a plâns că a fost declarat persona non grata.

"Împreună cu Victor Petrov și Alexandr Suhodolski, care recent au vizitat republica noastră, am preconizat un program vast de activități. Cu regret, autoritățile moldovenești au luat decizia că noi suntem "non grata", care nu pot vizita această țară. De aceea, cu regret nu vom putea lua parte la congres", a scris Rustam Minnikhanov.

Conform presei internaţionale, Victor Petrov este deputat în Adunarea Populară din Găgăuzia și candidat la alegerile pentru șefia regiunii ce urmează să fie organizate la sfârșitul acestei luni.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Rustam Minnikhanov
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close