Antena 3 CNN Externe Ce plănuiesc rușii la Mariupol, după căderea orașului

Ce plănuiesc rușii la Mariupol, după căderea orașului

Rusia intenționează să organizeze o paradă de "Ziua Victoriei" la Mariupol.

Ce plănuiesc rușii la Mariupol, după căderea orașului
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Apr 2022   •   14:14

Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, a dezvăluit pe canalul său Telegram intențiile trupelor Moscovei.

Andriușcenko spune că omul rușilor, Konstantin Ivascenko, a primit deja ordine să curețe de cadavre și moloz o parte a districtului central din oraș, pentru ca parada de 9 mai să se poată desfășura.

Ivașcenko este un consilier local din Mariupol pe care liderul autoproclamatei "Republici Populare Donețk", Denis Pușilin, a anunțat că-l va pune primar peste orașul devastat.

Pe 9 mai, armata rusă celebrează în mod uzual Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste, în cel de-al Doilea Război Mondial.

"Judecând după toate datele, ocupanții plănuiesc să organizeze un 'carnaval al victoriei' la Mariupol, în cazul în care au succes cu 'operațiunea specială'. Vestea 'bună' este că în oraș nu mai sunt oameni și vehicule pentru a susține un astfel de eveniment", a spus consilierul primarului din orașul asediat.

Aproximativ 21.000 de civili, locuitori ai Mariupolului, ar fi fost uciși de la începutul invaziei ruse, conform CNN, care îl citează pe primarul Vadim Boicenko.

Estimări independente ale numărului de victime nu sunt disponibile. Președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre "zeci de mii" de morți în Mariupol.

Autoritățile ucrainene au acuzat trupele ruse că au efectuat un atac chimic asupra ultimilor apărători ai orașului.

×
Subiecte în articol: Mariupol Petro Andriușcenko
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close