Antena 3 CNN Externe Masacru în bar: cel puțin 15 persoane au fost împușcate mortal, în Africa de Sud | Incidentul vine la scurt timp după moartea suspectă a 21 de tineri

Masacru în bar: cel puțin 15 persoane au fost împușcate mortal, în Africa de Sud | Incidentul vine la scurt timp după moartea suspectă a 21 de tineri

Cel puțin 15 persoane au fost împușcate mortal într-un bar orașul sud-african Soweto, aflat la sud de capitala provincială Johannesburg.

Masacru în bar: cel puțin 15 persoane au fost împușcate mortal, în Africa de Sud | Incidentul vine la scurt timp după moartea suspectă a 21 de tineri
Sursa foto: pixabay
de Adrian Iclozan    |    10 Iul 2022   •   11:42

Potrivit poliției, mai mulți bărbați înarmați au intrat în local la primele ore ale dimineții de duminică și au deschis focul la întâmplare.

Atacatorii au fugit de la fața locului cu un microbuz alb.

Nu a fost stabilit, deocamdată, un motiv pentru acest atac, au spus autoritățile.

Șeful poliției din provincia Gauteng, general-locotenentul Elias Mawela, a declarat agresiunea pare să fi fost un "atac cu sânge rece vizând patronii de localuri".

În afara celor uciși, alte nouă persoane au fost rănite și au ajuns în stare critică la spital, relatează BBC.

Se crede că victimele au între 19 și 35 de ani.

Într-un incident separat, alte patru persoane au fost ucise prin împușcare într-un local din provincia KwaZulu-Natal, conform unui anunț făcut de poliție duminică.

Crimele comise cu arme de foc nu sunt neobișnuite în Africa de Sud, aceste atacuri fiind legate adesea de activitatea bandelor infracționale și de alcool.

Însă numărul de victime al atacului din Soweto este neobișnuit de mare iar sângerosul incident vine la scurt timp după moartea a 21 de adolescenți despre care se crede că au fost fie gazați, fie otrăviți într-un alt bar din orașul sud-african East London.

×
Subiecte în articol: Africa de Sud Soweto bar
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close