Antena 3 CNN Externe Masacrul cu rachete rusești de la Ceasiv Yar: bilanțul a ajuns la 35 de morți, între care un copil de 9 ani

Masacrul cu rachete rusești de la Ceasiv Yar: bilanțul a ajuns la 35 de morți, între care un copil de 9 ani

Numărul morților după bombardamentele rusești cu rachete efectuate săptămâna trecută la Ceasiv Yar a depășit 30.

Masacrul cu rachete rusești de la Ceasiv Yar: bilanțul a ajuns la 35 de morți, între care un copil de 9 ani
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Iul 2022   •   13:03

Atacul s-a produs sâmbătă, pe fondul intensificării tirurilor ruse de artilerie în regiunea Donețk, în cadrul eforturilor susținute de a prelua controlul în întreg bazinul Donbas.

Potrivit ultimului bilanț comunicat de autoritățile ucrainene, racheta care a lovit blocul de locuințe de cinci etaje și a pulverizat o parte din clădire a ucis cel puțin 35 de oameni și a rănit alți 9.

Între morți se numără și un copil de 9 ani.

Pavlo Kirilenko, reprezentantul administrației militare Donețk, a comunicat că, de sâmbătă și până la ora comunicării acestor informații, echipele serviciilor de urgență au îndepărtat circa 70% din dărâmăturile rezultate în urma impactului dintre rachetă și blocul de locuințe.

Ceasiv Yar și alte orașe din Donețk au fost intens bombardate în ultimele zile, pe măsură ce rușii încearcă să zdrobească rezistența ucraineană în zonă și să avanseze către orașele Kramatorsk și Sloviansk, notează CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Ceasiv Yar Pavlo Kirilenko
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close