Antena 3 CNN Externe Masacrul comis de ruși la Ceasiv Yar: numărul morților a ajuns la 15 | Zeci de oameni, încă îngropați sub dărâmături, după bombardamentul cu rachete "Uragan"

Masacrul comis de ruși la Ceasiv Yar: numărul morților a ajuns la 15 | Zeci de oameni, încă îngropați sub dărâmături, după bombardamentul cu rachete "Uragan"

Bilanțul morților după bombardamentul rusesc asupra unui bloc de locuințe din orașul ucrainean Ceasiv Yar a ajuns la 15.

Masacrul comis de ruși la Ceasiv Yar: numărul morților a ajuns la 15 | Zeci de oameni, încă îngropați sub dărâmături, după bombardamentul cu rachete "Uragan"
Sursa foto: Twitter @nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2022   •   16:53

Alte aproximativ 20 de persoane, între care s-ar afla și un copil, sunt încă prinse sub dărâmături, relatează BBC, citând surse locale.

Cinci oameni au fost scoși în viață dintre ruine, potrivit serviciilor de urgență ucrainene.

O parte a clădirii de cinci etaje a fost pulverizată iar în locul ei a rămas un munte de moloz.

Un alt bloc de apartamente de cinci etaje, aflat în apropiere de clădirea rezidențială distrusă, a fost, de asemenea, lovit de tirul rușilor, dar nu au fost raportate victime.

Ceasiv Yar se află în apropiere de orașul Kramatorsk, în regiunea Donețk.

Guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, a declarat că rușii au folosit rachete "Uragan" în atacul asupra orașului.

Cum arată blocul de locuințe din Ceasiv Yar după ce a fost lovit de o rachetă rusească

Imagini cu ruinele blocului de locuințe bombardat de ruși în localitatea Ceasiv Yar au fost distribuite pe rețelele sociale de guvernatorul ucrainean al regiunii Donețk.

În fotografii se vede un morman imens de resturi de beton, printre care salvatorii încearcă să găsească eventuali supraviețuitori.

O parte a clădirii rezidențiale cu cinci etaje a fost, practic, pulverizată de bombardament.

Pe înălțimea celor cinci etaje se observă zidurile de la interiorul structurii și pereții despărțitori ai apartamentelor distruse.

Informații din surse locale arată că în clădire locuiau cel puțin 34 de persoane.

Bombardamentul din Ceasiv Yar, un orășel cu circa 13 mii de locuitori, situat în raionul Bahmut din regiunea Donețk a avut loc în data de 9 iulie, o zi marcată de tiruri masive de artilerie ale armatei ruse în estul și sudul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Ceasiv Yar masacru Pavlo Kirilenko uragan
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close