Antena 3 CNN Externe Cel puțin 5 morți și peste 40 de răniți după ce o mașină a intrat în mulțime, în timpul paradei de Crăciun din Wisconsin

Cel puțin 5 morți și peste 40 de răniți după ce o mașină a intrat în mulțime, în timpul paradei de Crăciun din Wisconsin

Cel puțin 5 morți și peste 40 de răniți după ce un SUV care mergea cu viteză a intrat în mulțime, în timpul unei parade de Crăciun în Waukesha, Wisconsin.

Cel puțin 5 morți și peste 40 de răniți după ce o mașină a intrat în mulțime, în timpul paradei de Crăciun din Wisconsin
Sursa foto: Twitter / Joe Anklam
de Laura Dinu    |    22 Noi 2021   •   07:42

Update 08:20. Cel puțin 5 oameni au murit și peste 40 de persoane sunt rănite după ce un SUV a intrat în mulțime. Multe dintre acestea sunt copii, ținând cont că mașina a lovit și o trupă de dans, scrie BBC.  

Șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că o persoană a fost reținută, iar vehiculul suspect a fost recuperat după incidentul din orașul situat la aproximativ 32 km vest de Milwaukee.

"Vehiculul a lovit mai mult de 20 de persoane. Unele dintre aceste persoane erau copii și există câteva decese în urma acestui incident", a declarat Thompson reporterilor.

Polițistul a precizat că încă nu se știe cu exactitate câți morți sunt: "Nu am un număr exact în acest moment".

11 adulți și 12 copii au fost transportați la șase spitale din zonă de către autorități, restul persoanelor rănite fiind transportate de către familie și prieteni. 

În acest moment nu se știe încă dacă a fost un act de terorism sau nu, a adăugat Thompson.

Între timp, pe internet au apărut și primele imagini de la locul accidentului. Aici se poate vedea clar cum un vehicul utilitar sport, de culoare roșie, trece prin paradă și lovește mai mult de 20 de persoane, înainte ca lumea să fugă pe trotuare. 

Într-o altă înregistrare, se poate observa cum poliția deschide focul asupra vehiculului în timp ce acesta se izbește de barierele de pe stradă.

Thompson a precizat că un polițist a tras focuri de armă asupra autovehiculului, însă niciun trecător nu a fost rănit. 

O femeie a declarat pentru postul de televiziune Fox6 din Milwaukee că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Filiala locală a CBS a prezentat ulterior pe Twitter o fotografie cu ceea ce părea a fi SUV-ul roșu implicat, cu capota zdrobită și aripa din față atârnând, parcat pe o alee.

Un alt martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h (40 de mile pe oră) când a lovit mulțimea care defila pe stradă, a precizat postul de televiziune.

Fotografii și videoclipuri din Waukesha care circulă pe Twitter arătau mașini de poliție și ambulanțe care se înghesuiau pe o stradă împodobită cu luminițe de Crăciun în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 16:39 (2239 GMT). Oameni înveliți împotriva frigului se înghesuiau pe trotuare în timp ce se lăsa întunericul.

Spitalul Children's Wisconsin a precizat pe Twitter că a primit 15 pacienți până la ora 20.00, nefiind raportate victime până la acea oră, scrie Mediafax. 

×
Subiecte în articol: Waukesha Wisconsin
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close