Antena 3 CNN Externe Măsură rară a Beijingului: ministrul chinez de Externe, Qin Gang, a fost dat afară, iar presa statului comunist a confirmat știrea

Măsură rară a Beijingului: ministrul chinez de Externe, Qin Gang, a fost dat afară, iar presa statului comunist a confirmat știrea

Ministrul chinez de Externe Qin Gang a fost destituit din funcție.

Măsură rară a Beijingului: ministrul chinez de Externe, Qin Gang, a fost dat afară, iar presa statului comunist a confirmat știrea
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Iul 2023   •   14:57

Informația este difuzată, marți, de presa de la Beijing, în contextul în care Qin Gang (foto) nu a mai fost văzut în public din data de 25 iunie.

Ministerul său a precizat că demnitarul nu a venit la serviciu din motive de sănătate, dar lipsa unor informații mai consistente a alimentat un val de speculații, care au fost confirmate marți, după exact o lună.

Presa internațională a relatat, în martie, despre apelul adresat de Qin Gang Ucrainei și Rusiei, de a începe "urgent" negocieri de pace, pentru a evita escaladarea necontrolată a conflictului militar.

Apelul a fost formulat chiar înainte de vizita președintelui chinez Xi Jinping la Moscova.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de China, înaintea vizitei președintelui Xi Jinping la Moscova: "Trebuie să înceapă urgent!"

Fostul ministrul și-a preluat funcția în decembrie 2022.

El este înlocuit de predecesorul său, Wang Yi, relatează agenția de știri Xinhua, fără a furniza amănunte suplimentare, potrivit presei internaționale.

Postul CCTV a transmis că demiterea lui Qin Gang a fost decisă în urma unui vot din cadrul Comitetului permanent al Congresului național al poporului.

În vârstă de 57 de ani, Qin Gang a devenit la momentul preluării funcției unul dintre cei mai tineri miniștri de Externe din istoria Chinei.

El a activat anterior ca ambasador al Beijingului în SUA.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close