Antena 3 CNN Externe Medicul erou din Harkov. A rămas lângă pacientă sub bombele rușilor, în timp ce toți ceilalți au fugit

Medicul erou din Harkov. A rămas lângă pacientă sub bombele rușilor, în timp ce toți ceilalți au fugit

Un medic ucrainean a dat dovadă de un curaj ieșit din comun. Acesta a rămas în calea bombelor alături de pacienta pe care venise să o ajute, în ciuda faptului că toți cei din jur au fugit.

Medicul erou din Harkov. A rămas lângă pacientă sub bombele rușilor, în timp ce toți ceilalți au fugit
de Laura Dinu    |    21 Apr 2022   •   09:59

Clipul video a fost postat pe Twitter de jurnalistul Aleksandr Khrebet de la publicația ucraineană ZN.ua. Imaginile au fost surprinse în timpul unui atac al orașului Harkov din data de 17 aprilie, când medicii încercau să ajute o femeie rănită într-un bombardament care avusese loc cu doar câteva minute înainte.  

În momentul în care bombele au început din nou să cadă medicul a rămas lângă femeie și a protejat-o, în ciuda faptului că toți colegii lui au fugit spre adăposturi. Acesta striga de asemenea celorlalți răniți: ”Nu vă ridicați!” 

”În timp ce salvatorii tratau civili răniți după bombardamentul din Harkov, Rusia a lovit din nou. Observați curajosul medic care a rămas cu femeia rănită. El a strigat celorlalți răniți: „Nu vă ridicați!”, a fost mesajul jurnalistului alături de clipul postat pe Twitter.  

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia medic
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close