Antena 3 CNN Externe Medic român din America: Transportarea lui Nicuşor Constantinescu în România i-ar putea pune viaţa în pericol

Medic român din America: Transportarea lui Nicuşor Constantinescu în România i-ar putea pune viaţa în pericol

Medic român din America: Transportarea lui Nicuşor Constantinescu în România i-ar putea pune viaţa în pericol
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Iul 2014   •   09:54

Încă un medic, de această dată român, le scrie din America procurorilor în cazul Nicuşor Constantinescu. Doctorul îi avertizează că transportarea pacientului în România i-ar putea pune viaţa în pericol.

Medicul care semnează scrisoarea lucrează într-o clinică din New York. 

 
Raportul publicat de Consiliul Judeţean Constanţa a fost întocmit de doctorul Şerban L.Cocioabă, medic generalist la Clinica Medical Metamorphosis din New York. 
 
"Din punctul meu de vedere, văzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în România. Transportarea pacientului pe distanţe lungi poate pune în pericol viaţa pacientului şi poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieţii acestuia", se arată în document. 
 
Potrivit instituţiei conduse de Nicuşor Constantinescu, toate documentele medicale privind starea de sănătate sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga, aceasta garantând recunoaşterea lor oficială prin lege.
 
"În cazul de faţă, apostilarea este efectuată de Departamentul de Stat a Statelor Unite ale Americii, statul New York, şi certificată prin declaraţia lui Nicuşor Constantinescu, în prezenţa unui notar din statul New York. Documentele sunt scrisorile medicale ale medicului Mohamad E.Allaf, şeful Clinicii de Chirurgie Robotică a Spitalului Universitar Johns Hopkins, Baltimore, statul Maryland, dar şi un nou raport medical susţinut de medicul Şerban L.Cocioabă, medic generalist al clinicii Medical Metamorphosis, New York, eliberat în 2 iulie, 2014", susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean. 
 
Conform sursei citate, aceste documente în original vor ajunge în scurt timp în România.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în Statele Unite.
 
Preşedintele CJ Constanţa a fost acuzat de magistraţi că i-a spus doctorului din SUA ce să treacă în scrisoarea medicală.

Citiţi şi Suspiciuni de fals în dosarul lui Nicuşor Constantinescu
 
Nicuşor Constantinescu nu este internat în spitalul unde a fost operat, în Statele Unite. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa stă într-un apartament în apropierea spitalului şi este îngrijit pe rând de rude. 

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru ca nu s-a întors în ţară după ce a fost operat în SUA.

Pe 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.
 
Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.
 
O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.
 
Într-un alt dosar, în 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane. 

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close