Antena 3 CNN Externe Medicul care a ajutat la uciderea lui Osama Bin Laden a fost condamnat la închisoare

Medicul care a ajutat la uciderea lui Osama Bin Laden a fost condamnat la închisoare

Medicul care a ajutat la uciderea lui Osama Bin Laden a fost condamnat la închisoare
23 Mai 2012   •   15:59

Autorităţile din Pakistan au demarat vânătoarea celor consideraţi că au trădat interesele ţării. Un medic pakistanez, Shakil Afridi, care a ajutat Statele Unite ale Americii să-l localizeze şi să-l identifice pe Osama Bin Laden, a fost reţinut şi acuzat de înaltă trădare. El a fost condamnat la 33 de ani de închisoare.

Sentinţa a fost dată de către un tribunal din provincia Khyber si a fost anunţată de către un oficial guvernamental, Nasir Khan, reprezentant al acestei regiuni.

Khan a mai declarat pentru AP că Afridi a fost amendat cu 3500 de dolari, iar în cazul în care acesta nu va plăti, i se va mai adăuga la pedeapsa iniţială, încă trei ani şi jumătate de temniţă.

Afridi este bănuit că a condus un program de vaccinare, coordonat de CIA, pentru a colecta ADN-ul lui Bin Laden şi a verifica astfel prezenţa lui în oraşul Abbottabad, locul în care a fost ucis ulterior de către un comando american.

Secretarul de Stat de la Washington, Hillary Clinton, a cerut pe canale oficiale ca Shakil Afridi să fie eliberat imediat, precizând că el a servit atât interesele americane cât şi cele pakistaneze.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close