Antena 3 CNN Externe Medvedev amenință statele NATO că riscă să fie luate la țintă de Rusia | Știrea care a făcut Kremlinul să dea în clocot

Medvedev amenință statele NATO că riscă să fie luate la țintă de Rusia | Știrea care a făcut Kremlinul să dea în clocot

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului pentru Securitate Națională de la Moscova, a avertizat țările NATO că ar putea deveni ținte legitime ale Rusiei, pe fondul susținerii militare masive acordate Kievului.

Medvedev amenință statele NATO că riscă să fie luate la țintă de Rusia | Știrea care a făcut Kremlinul să dea în clocot
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2022   •   19:17

Medvedev (foto), care în trecut a fost președinte și premier, a acuzat țările Alianței Nord-Atlantice de lansarea unui "război hibrid" împotriva Rusiei.

"Acum, principala întrebare este dacă războiul hibrid declarat de facto de NATO împotriva țării noastre poate fi considerat o intrare a Alianței în război cu Rusia. Este posibil să considerăm furnizarea unui volum mare de armament către Ucraina drept un atac asupra Rusiei?", a spus, vineri, oficialul rus într-un mesaj postat pe Telegram.

"Liderii statelor NATO afirmă unanim că nici țările lor, nici Alianța Nord-Atlantică nu luptă împotriva Rusiei. Dar toată lumea înțelege că lucrurile stau total diferit", a continuat el.

Medvedev mai afirmă că "există diverse interpretări ale dreptului de război" şi a indicat că statele NATO ar putea fi considerate ţinte legitime, deoarece furnizează tehnică militară Ucrainei.

Vestea posibilului transfer de sisteme americane "Patriot" în Ucraina face ca Moscova să dea în clocot

Mesajul oficialului rus de rang înalt vine după ce Kremlinul a avertizat, joi, că "vor exista consecințe" dacă Statele Unite confirmă "acțiunea provocatoare" de trimitere a unor sisteme antiaeriene avansate de tip "Patriot" în Ucraina.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, a spus că Statele Unite au devenit, "practic, parte în conflict".

Potrivit acesteia, transferul de armament sisteme "Patriot" ar însemna "o implicare mai largă în ostilități, cu personal militar, iar acest lucru ar putea genera posibile consecințe".

Ea nu a detaliat ce fel de consecințe ar putea apărea.

Presa internațională a relatat, săptămâna aceasta, că administrația Biden este pe cale să definitiveze planurile de trimitere a sistemelor anti-rachetă de tip "Patriot" în Ucraina.

Kievul solicită de mai multe luni sisteme antiaeriene avansate pentru contracararea atacurilor masive efectuate de armata rusă cu rachete balistice şi de croazieră pe teritoriul ucrainean.

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev NATO Rusia tinta Patriot
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close